Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auta, u nichž jen peníze nestačí. Když si automobilky zákazníky vybírají!

Mirek Mazal
Diskuze (0)

Automobilky si volí, kdo se stane vlastníkem kusově omezených specialit pro prověřené sběratele. Bez povolení výrobce se majitelem níže vybraných exkluzivit nestane vůbec nikdo.

Přístup prominentních automobilek v některých případech zachází do extrému lustrováním budoucích zákazníků. V době upřednostňování svobody života fungují principy dávno minulé, kdy koupě vozu znamenala odměnu za zásluhy či protekci na správných místech. Podobně výběrově převládá selekce budoucích vlastníků největších specialit na automobilovém trhu. V záplavě nabízených modelů figuruje několik níže uvedených jednotek určených k prodeji jen pečlivě určeným klientům.

1. Mercedes-AMG Project One

Hybridní silniční formule trpí složitou technikou, ale po neustále protahovaném vývoji teoreticky vznikne bezkonkurenčně originální speciál. Homologovaný monopost pomáhá ladit Lewis Hamilton jako jeden z vybraných majitelů. Zbytek šťastlivců bude s britským pilotem tvořit VIP skupinu 275 vyvolených zákazníků Mercedesu, který svolí k prodeji Projectu One do osobního vlastnictví.

Mercedes-AMG Project One Mercedes-AMG Project One

2. Aston Martin Valkyrie

Vlajková loď Aston Martinu opět přebírá techniku F1 a dává šanci zažít řidičskou nirvánu i sportovně nepolíbeným jedincům vybraným automobilkou. Konkurent pro Project One bude k mání v ještě menším nákladu 175 kusů dvou verzí. Základní typ i provedení PRO jsou dávno vyprodané, proto si Britové mohou ukázat prstem na budoucí členy rodiny Aston Martin.

Aston Martin Valkyrie Aston Martin Valkyrie

3. Ferrari Monza SP1 a SP2

Ferrari patří mezi extra vybíravé značky z hlediska volby zákazníků. Není divu, že Monzu SP1 pro jednoho a SP2 pro dva pasažéry nelze objednat mávnutím kreditní karty mezi dveřmi italského dealerství. Celkem bylo mžikem rozebráno 499 kusů obou variant, které zakládají individuální řadu Icona odkazující na historii při použití nejmodernější techniky.

Ferrari Monza SP1 Ferrari Monza SP1

4. Ford GT

Duchovní nástupce okružního prototypu z opakovaně vítězné čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans je proti dosud jmenovaným příkladům masový model. Ford GT se měl vyrábět v množství 500 exemplářů, poté se stav zvýšil na 1000 a nakonec přibylo ještě 350 nových aut. První série z let 2017 a 2018 byly přednostně doručeny zvoleným kupcům, další v řadě museli počkat na pozdější zásilky níže v pořadníku.

Ford GT Ford GT

5. Pagani Huayra Imola

Excentrická a děsivě rychlá Huayra v okruhové úpravě Imola je jen pro pět výjimečných lidí z celého světa bohatých investorů. Už během ženevské prezentace agresivního hypersportu Horacio Pagani znal osobně jména všech pěti majitelů. Systém selekce tak úzké skupiny zůstává utajen.

Pagani Imola Pagani Imola

6. Brabham BT62R

Špičkový okruhový Brabham BT62 byl k radosti výsostně britských zákazníků doplněn homologovanou verzí Brabham BT62R schopnou jezdit legálně po běžných silnicích. Znovu výstřední a znovu závratně rychlé kupé inspirované nejrychlejšími výtvory na kolech se bude počítat v desítkách vyrobených kusů pečlivě ukrytých v klimatizovaných sbírkách prémiové klientely.

Brabham BT62R Brabham BT62R

7. Bugatti Divo

Čtyřicet vylepšených Chironů patří spolehlivé sestavě dlouholetých zákazníků Bugatti. Uzavřená skupina potenciálních majitelů podpořila projekt už v rané fázi vývoje, nebylo těžké poté najít ochotu odebrat konečný produkt popírající fyzikální zákony na silnici. Divo bylo vyprodané před formálním uvedením mezi obyčejné smrtelníky.

Bugatti Divo Bugatti Divo

8. Battista Anniversario

Prý nejvýkonnější italské auto na veřejné komunikace je výtvorem studia Pininfarina. Tradičně kopíruje formulová řešení, vyrábí se ručně a dočkají se jen někteří – konkrétně pět přísně tajných osob s vazbami na vlivné funkcionáře italské manufaktury.

Pininfarina Battista "Anniversario" Pininfarina Battista "Anniversario"

9. Fittipaldi EF7

Odkaz na legendu zase od Pininfariny bude jednou možná dostupný pro 39 zákazníků mimořádně zvláštního postavení. Hybridní mašina EF7 je v plánech už od roku 2018, přičemž od začátku se počítalo s okruhovým určením, které by osobně prezentoval a učil kdo jiný než Emerson Fittipaldi. Aktuálně zůstává u snových předpokladů namísto plnění úžasných slibů.

Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo by Pininfarina Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo by Pininfarina

10. Ferrari Sergio Pininfarina

Šestice vozů Ferrari Sergio Pininfarina spadá do kolekce největších exkluzivit s rodištěm v Maranellu. Vzpomínka na velikána automobilového designu patří do garáže pravověrným srdcařům, proto prodej probíhal pouze na jmenovité pozvání privilegovaných zájemců. Standardně kritická porota Ferrari si u Sergia dala záležet, aby vozy skončily na pravých místech nekonečně daleko od překupníků.

Pininfarina Ferrari Sergio Pininfarina Ferrari Sergio

Mirek Mazal
Diskuze (0)

Doporučujeme