Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG HS přijíždí na český trh, sympatické SUV pořídíte od 663.940 korun

Ondřej Mára
Diskuze (22)

Značka MG, která na český trh vstoupila před půl rokem, zahajuje prodej svého třetího modelu.

Automobilka MG dnes na český trh uvedla model HS, který je po EHS a ZS již třetím SUV v její nabídce. Model HS vychází z plug-in hybridního EHS, pod kapotou však ukrývá 1,5litrový turbem přeplňovaní benzínový čtyřválec, nabízející nejvyšší výkon 119 kW a 250 Nm točivého momentu. O přenos výkonu výhradně na přední kola se stará buď šestistupňový manuál, nebo sedmistupňový dvouspojkový automat.

MH HS se snaží zákazníky přilákat elegantním designem, vnitřní prostorností, dobrou volbou materiálů i moderní technikou. Na palubě nechybí infotainment s úhlopříčkou 10,1 palce a podporou Apple CarPlay i Android Auto, digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 12,3 palce nebo systém MG Pilot, zahrnující několik asistenčních systémů.

Video se připravuje ...

Cena od 663.940 Kč, s manuálem

Zajímavá je také cena, začínající od 663.940 Kč. Za tuto částku dostane zákazník výbavu Emotion a motor kombinovaný s manuální převodovkou. Už základní výbava přitom kromě výše jmenovaného nabízí 6 airbagů, přední a zadní parkovací senzory, vyhřívání předních sedadel, digitální klimatizaci, tempomat, navigaci nebo 17“ litá kola.

Vyšší výbava Excite, začínající od 712.940 Kč, přináší sedmistupňovou automatickou převodovku, asistent pro jízdu v koloně, automatickou dvouzónovou klimatizaci nebo adaptivní tempomat. Nepatrně dražší výbava Elegance, startující od 719.940 Kč, opět nabídne pouze manuální převodovku, oproti základní výbavě Emotion ale nabízí i LED světlomety, 360° parkovací kameru, panoramatické střešní okno, kožené čalounění, ambientní osvětlení nebo 18“ litá kola.

Na vrcholu nabídky je výbava Exclusive, startující od částky 779.940 Kč, která opět dostává automatickou převodovku. Výbavu pak oproti základu Emotion rozšiřuje o asistent pro jízdu v koloně, LED světlomety, 360° parkovací kameru, el. ovládané dveře kufru, panoramatické střešní okno, kožené čalounění sedadel, automatickou dvouzónovou klimatizaci, adaptivní tempomat a 18“ litá kola.

Zákaznici si navíc mohou připlatit za paket Style, obsahující sportovní sedadla čalouněná kůží a Alcantarou v provedením černá/červená,palubní desku v provedení černá/červená, červené výplně dveří, tmavé čalounění stropu nebo červeně potaženou středovou loketní opěrku.

Video se připravuje ...

Paket Style přijde na 18.600 Kč, tažné zařízení na 17.980 Kč a ochranná vana do kufru na 1.890 Kč. Zákazníci si mohou připlatit také originální zimní kola, metalický lak je ovšem bez příplatku.

Pro rok 2023 máme smělé cíle. Kromě uvedení dalších modelů – elektrických MG4 a MG5 ještě v prvním pololetí tohoto roku chceme výrazně rozšířit dealerskou síť v obou zemích, a to až o 50%. Také díky této expanzi chceme dosáhnout prodeje až 3.000 vozů.“, doplňuje Vladimír Hejna, obchodní ředitel M Motors CZ.

Ondřej Mára
Diskuze (22)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
24. 1. 2023 07:54
Re: Re: Re: Re: Sympatické MG?!
Ale Ssang Yong je presne ten príklad, postavím svoje portfólio na výhodnom pomere value for money. Predáva toľko koľko predáva aj preto, že nemal taký problém s chipmi ako mali ostatní, mali dosť skladoviek a adekvátnu cenu. Čo z toho má tento číňan?
24. 1. 2023 00:29
Re: Re: Re: Sympatické MG?!
To čo popisuješ by si predsa pokojne mohol aplikovať aj na SsangYong. Čím ťa presvedčil? Že je kórejský? Veď to je automobilka, ktorá dvakrát zbankrotovala a mala neistú budúcnosť. Čo ak KG Group zistí, že to s autami nevie a opäť to bude mať SY nahnuté? Mimochodom, tiež nemá v Európe továreň a hen, aké má ceny.
Ak výrobca neskrachuje a len odíde z nejakého trhu, väčšinou sa netreba báť, že by neboli náhradné diely, pokiaľ viem, u nás je zo zákona povinný zabezpečiť servis na 10 rokov. Za MG je u nás aj silný medzinárodný importér, takže toho by som sa nebál, ani keby to tu lokálne zabalili.
O cenách nediskutujem, tam súhlasím, hoci teda HS je trochu väčšie a komfortnejšie auto ako Korando.
Avatar - wakantanka
23. 1. 2023 22:56
Re: Re: Re: Sympatické MG?!
Toto by bolo na dlhú debatu, ale ja naozaj nevidím žiadny dôvod dať prednosť MG pred Ssang Yongom napríklad. A tá záruka, ehm dnes je tá značka tu. Nikde nie je napísané že bude aj o 12 rokov. Možno zistia po 5 rokoch, že im to neide a zavrú krám. Čo potom? Diely cez Aliexpress? Korejci prerazili až keď postavili v Európe továrne, najali Európanov atď. Proste ani u MG ani u DF nedostanem v tej cene nič viac, skôr menej.
23. 1. 2023 21:30
Re: Re: Sympatické MG?!
Tá cena HS je sklamanie, lebo fakt som čakal, že u nás pôjdu proti Korandu, ktoré je od nejakých 23-tis. Mali v pláne ešte najnižší stupeň, ale asi sa s výrobcom nedohodli.
Dong Feng by som s MG neporovnával a to už len kvôli servisnej sieti a záruke. V BA už Dong Feng zakapal, drží sa tuším len v Košiciach. MG tento rok otvára ďalšie predajne, bude ich mať na Slovensku 12 aj so servisom, no a 12-ročná záruka.
Podľa mňa je HS auto, ktoré bude lákať zákazníkov, ktorí chcú takú tu klasiku, zistili napríklad, že by inde dlho čakali alebo už nezohnali obyčajný štvorvalec. Musím povedať, že za mňa je príjemným prekvapením. Známy nedávno kúpil Grandland, ma s tým viezol, trojvalec 1,2, vrźgajúce madlá dverí a také, nijaké. To je príklad, kedy by som ozaj zvažoval aj to MG HS, tuším je to upravený motor 1,5 turbo, čo sa dával do Insignie.
No a potom je tu to menšie ZS a to môže byť pokojne hitom.
Avatar - wakantanka
23. 1. 2023 20:02
Re: Re: Sympatické MG?!
Na rovinu, oprostiac sa predsudkov, vidíš nejaký rozumný dôvod kúpiť MG alebo Dong Feng v kontexte value for money? Ja veru nie. Pred 30 rokmi keď začínali korejci si dostal od nich auto v základe plné výbavy, ktorú si inde dostal až s najlepším motorom a za úplne inú cenu. Vtedy si to človek vedel ako tak obhájiť. Ale čo mi ponúkne číňan viac aby som mu dal prednosť? Nič.