Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi ukázalo nový Outlander PHEV, premiéra proběhne 28. října

Ondřej Mára
Diskuze (42)

Žádné velké novinky nečekejte, plug-in hybrid se odlišuje jen hrstkou tradičních detailů.

Automobilka Mitsubishi zveřejnila v minulých týdnech několik drobných lákadel na premiéru očekávané plug-in hybridní verze nového Outlanderu, jehož předchozí generace patřila k vůbec nejprodávanějším plug-in hybridům v různých koutech světa. Dnes se však automobilka rozhodla k překvapivému kroku.

Zveřejnila totiž první oficiální snímky plug-in hybridní verze, zatím nám ale neposkytla žádné konkrétní specifikace. Na ty si tak budeme muset počkat až do oficiální premiéry, která se podle dnes zveřejněných informací naštěstí uskuteční poměrně brzy – již 28. října.

Vraťme se ale k novým fotografiím, které ničím zásadním nepřekvapí. Tvary Outlanderu PHEV odpovídají konvenční verzi, takže jedinou zajímavou novinkou zůstává nabíjecí zásuvka, která je umístěna v pravém zadním blatníku (naproti nádrži). Samozřejmostí jsou pak také nové plakety na předních a pátých dveří, které upozorňují na plug-in hybridní pohon.

Navzdory absenci výrazných novinek ale nový Outlander stále dokáže zaujmout svou výraznou maskou v charakteristickém provedení Dynamic Shield s rozdělenými světlomety a chromovanou mřížkou. V podbězích jsou standardně 20“ litá kola a karoserii může zdobit až 10 různých laků, včetně možnosti odlišně lakované střechy.

Video se připravuje ...

Interiér se opět drží klasické koncepce, včetně 9“ obrazovky infotainmentu a 12,3“ obrazovky digitálního přístrojového štítu, která ale získala novou grafiku, zobrazující informace o elektrifikovaném pohonném ústrojí. Navzdory bateriím napájejícím elektromotor přitom vůz stále nabídne až tři řady sedadel.

Na technické specifikace si budeme muset počkat, nové plug-in hybridní pohonné ústrojí by však mělo kombinovat benzínový spalovací motor s dvojicí elektromotorů, která má ve srovnání s minulou generací napájet větší baterie. V minulosti se navíc objevily zvěsti o výkonnější verzi, vytvořené divizí Ralliart, která by mohla nést slavné jméno Evolution.

Díky vylepšenému systému Super All-Wheel Control by měl navíc vůz nabízet lepší jízdní vlastnosti za různých povětrnostních podmínek a novinkou mají být také jízdní režimy Power, pro maximální výkon, a Eco pro maximální efektivitu.

Jak už bylo v úvodu zmíněno, premiéra nového Outlanderu PHEV proběhne 28. října od 17:30 podle našeho časového pásma. Na domácím japonském trhu by se pak mohl nový Outlander objevit ještě před koncem roku.

Ondřej Mára
Diskuze (42)

Doporučujeme

16. 10. 2021 20:37
Re: Dizajnový Strach + Hrôza...
A čo takto lietadlá? A hlavne tá agrotechnika na naftu a kamióny, aby si mal čo nakupovať v hypermarkete ;-)
Avatar - Pac-Man
16. 10. 2021 20:14
Re: Zvnútra fajn,
Schvalne, hned v pondeli, pujdu se na to vsechno podivat (krom starejch SUVintage modelu, sedany a kombiky s i6, PHEVka). Muzes mi doporucit nejakej Mazdi autosalon, a nemusi bejt vylozene v Pilzner, wole.
Avatar - WinDiesel
16. 10. 2021 14:50
Re: design
V Austrálii ne, pane Omyle.
V Austrálii elektro vůbec nejede, frčí diesel.
Avatar - WinDiesel
16. 10. 2021 14:48
Re: Zvnútra fajn,
Mazda s novými SUV, s novou M6, s novými řadovými 6-válci, s novými PHEV, a pořád s krásným designem ???
Nehul oslíku.
Avatar - WinDiesel
16. 10. 2021 14:46
Re: Design
:-[] :-[] :-[]