Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai Bayon se dále odhaluje. Městský crossover vsadí na odvážný styl

David Bureš
Diskuze (14)

Hyundai pokračuje v odhalování svého nového nejmenšího crossoveru. Bayon svým stylem naváže na větší Konu.

Malá SUV jsou dnes natolik populární kategorií, že automobilky její portfolio nadále rozšiřují. Zatímco taková Toyota do segmentu teprve letos vstoupí se svým Yarisem Cross, třeba Opel má už dva zástupce - spíše funkční Crossland a stylovější Mokku. Nyní takový krok vlastně chystá také Hyundai, který již nabízenou Konu doplní o menší Bayon.

Příchod modelu Bayon korejská automobilka poprvé prozradila loni, nyní pak vůz dále odhaluje. Po první upoutávce ukázala další detaily automobilu, které dokazují, že stejně jako v případě Kony půjde o hodně odvážně navržený automobil. Vznikal v duchu aktuálního designérského jazyka nazvaného "smyslná sportovnost", podle něhož byl už navrhován třeba aktuální Tucson.

Vpředu totiž také v tomto případě najdeme rozdělené světlomety, kombinující úzkou horní část s výraznějšími světly v nárazníku. Koncová světla budou vertikálně orientovaná, spojená vodorovnou linkou, která Bayon opticky rozšíří, stejně jako horizontální prvky vpředu. Světelný podpis má být díky tomu jedinečný, auto má tak být již na první pohled rozeznatelné i za tmy.

Automobil je podle dřívějších zpráv navrhován speciálně pro evropské trhy. Jinde ve světě, třeba v USA, Hyundai v kategorii malých SUV nabízí model Venue (mrkněte do galerie), jehož styl je však proti chystané novince odlišný.

Technický základ zřejmě bude vůz sdílet s malým hatchbackem i20, na rozdíl od větší Kony tak patrně nenabídne pohon všech kol. Automobilka přitom již dopředu avizovala, že Bayon bude nejmenší a nejdostupnější crossover značky.

Hyundai Bayon se začne prodávat již během prvního pololetí 2021, bližší informace se tak dozvíme již v následujících týdnech. Jméno mimochodem odkazuje na město Bayonne na jihozápadě Francie, což jej spojuje s většími SUV značky. Také ta totiž používají jména podle geografických označení.

David Bureš
Diskuze (14)

Doporučujeme

21. 1. 2021 10:50
Re: Nelúbi sa mi
Nie, že by som Subaru a Mitsubishi prial niečo zlé.
Ale mám takého tušáka, že o päť rokov bude po nich v Európe "Ticho po pěšine" :-(
21. 1. 2021 10:47
Re: Chlapcom H/K to celkom šľape...
Pamätám si, ako jeden snaživý dovozca Subaru ešte po revolúcii v PR články spieval ódy, že Subaru je japonský Mercedes.
A v mnohých ľuďoch tento blaf ostal doteraz ;-)
Avatar - Blue Sun
20. 1. 2021 21:04
Re: Nelúbi sa mi
Škoda, že takoví lidé existují jen v tvé hlavě.
Avatar - 3_diamanty
20. 1. 2021 12:58
Este
Ani neprisiel maly hyundai venue co by konkurent T crossu a uz chystaju dalsi cross bayon... tomu vravim brutalny tah na branu... :yes:

Osobne mi ale tento styl prevzaty z kony moc nesedi .. uz venue je za mna daleko elegantnejsi... a zrovna na neho som v eu moc zvedavy... samozrejme ale aj od bayunu sa da ocakavat velky uspech... :-[] :yes:
Avatar - kari.laz
20. 1. 2021 12:40
Re: Chlapcom H/K to celkom šľape...
Tak zrovna vzhled je to poslední, co se dá Subaru vytknout, tam je X podstatně horších věcí, než design.