Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Octavia RS na prvních skicách. V Ženevě se ukáže jako plug-in hybrid

David Bureš
Diskuze (21)

Škoda postupně rozšíří nabídku nové generace modelu Octavia. V Ženevě uvidíme derivát Octavia RS iV, alias sportovní plug-in hybrid.

Ženevský autosalon 2020 bude v případě značky Škoda hlavně ve znamení nových derivátů. Automobilka již dříve dala najevo, že v Palexpu bude vystavovat Kamiq Scoutline, nyní odhaluje i další chystanou novinku pro Ženevu, Octavii RS.

Její první snímky už unikly na internet dříve, nyní však automobilka zveřejňuje oficiální skici nové varianty Octavie. Na nich se představuje liftback i kombi, a to konkrétně ve variantě Škoda Octavia RS iV.

Ano, je to tak, čtvrtá generace Octavie RS bude dostupná i v plug-in hybridním provedení, a to přesně 20 let od příchodu první generace tohoto populárního modelu. V této formě nabídne systémový výkon 180 kW a zároveň nízkou spotřebu. Bližší informace k ústrojí automobilka zatím neodhalila, my už ale víme, že půjde o kombinaci elektrického motoru s benzinovým čtyřválcem 1.4 TSI.

Sportovní varianta Octavie bude samozřejmě jasně rozeznatelná už na první pohled. Zveřejněné skici prezentují přepracovaný přední nárazník s výraznými prolisy a většími chladicími otvory nebo záď ozdobenou spoilerem na víku kufru a již tradiční vodorovnou linkou. Různě po karoserii se objeví i černé detaily.

Škoda Octavia RS čtvrté generace se podle zákulisních zpráv postupně dočká hned tří variant. Plug-in hybrid doplní i benzinová a naftová verze. První použije čtyřválec 2.0 TSI o výkonu kolem 180 kW, zatímco druhá turbodiesel 2.0 TDI se zhruba 147 kW. Stejných derivátů se má do budoucna dočkat i technicky spřízněná Cupra Leon.

Podle zákulisních zpráv se Škoda Octavia na letošním ženevském autosalonu představí v ještě jedné, zatím nepředstavené verzi. Půjde o novou Octavii Scout, alias zvýšený kombík s oplastovanou karoserií. Už se však nespolehne výhradně na pohon všech kol, ale bude dostupný také jako předokolka.

David Bureš
Diskuze (21)

Doporučujeme

Avatar - CHerokee
5. 2. 2020 21:50
Re: Zákulisné informácie
To bych do něj asi taky šel, ale to nehrozí.
5. 2. 2020 19:04
Aha
Takže bude vypadat zase stejně jak normální oktavie akorát tam bude znak vrs :no: :D
5. 2. 2020 15:32
Re: Zákulisné informácie
Jedna z moznych EKO verzii CUPRY to byt moze, asi ta najslabsia. Taka CUPRA GTE :-)
Moze to mat taky isty pohon ako GOLF GTE (cize 1.4 TSI + elektromotor), a vtedy to bude mat 245 koni/180 kW.
Ale nejvykonnejsia nova CUPRA bude podla mna mat 2.0 TSI a minimalne 221 kW.
http://engnews24h.com/…cupra-leon-2020/
Avatar - iudex
5. 2. 2020 13:09
Re: Zákulisné informácie
Jasné, nechcel som rozpisovať všetky výkonové verzie, ktoré existovali (265/280/290/300/310k), pointa bola, že 245k Cupra mať určite nebude.
Avatar - lamal
5. 2. 2020 12:25
Re: Zákulisné informácie
:D