Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai NPX1 oficiálně: Je to dokonalá reklama na sportovní doplňky

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Sportovní divize Hyundai N se posouvá o další krok dopředu a koncept NPX1 odhaluje, jak bude tento krok vypadat.

Během autosalonu v Tokiu představila automobilka Hyundai koncept s názvem NPX1, který nakonec není úplně závodním speciálem, nýbrž ukázkou nových doplňků N Performance nejen pro model Ioniq 5 N. 

Koncept NPX1 tak odhaluje, jak moc agresivně si budou zákazníci moci vylepšit své N modely. Na Ioniqu 5 N, potažmo konceptu NPX1 je k vidění přepracovaný přední nárazník s karbonovým splitterem, jehož koncept přechází až do podběhů, pod kterými se ukrývají karbonová kola. Právě tyto karbonové doplňky by měly znamenat celkové snížení hmotnosti. NPX1 je mimo jiné vybaven výkonnějšími brzdovými destičkami a kratšími pružinami. 

Doplňky v zadní části konceptu působí ostře jako břitva. Pozornosti zcela jistě neunikne masivní střešní spoiler a hranatý zadní difuzor, který Ioniq 5 N opticky rozšiřuje. Snímky z interiéru jsme nedostali, nicméně tisková zpráva automobilky informuje o tom, že je koncept vybaven skořepinovými sedadly a čalouněním z Alcanatary. 

„V roce 2024 se společnost Hyundai Motor Company posune vpřed jakožto lídr v oblasti nových tuningových dílů vhodných pro éru vysoce výkonných elektromobilů, jak se nyní ukázalo u konceptu NPX1,” řekl Joon Park, viceprezident N Brand Management Group.

Video se připravuje ...

„Neomezujeme se pouze na tuningové díly, ale vyvíjíme také přizpůsobení softwaru v oblasti zvuku a kalibrace vozidla pomocí aktualizací OTA, které otevřou zcela novou kategorii pro uzpůsobení elektromobilu ve spojení s tuningovou komunitou,” dodal. 

Nyní bude Hyundai pracovat na zdokonalení doplňků, které se na konceptu NPX1 objevily v rámci přípravy jejich uvedení do katalogu N Performance Parts ještě v letošním roce. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme