Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra Formentor pomalu vykukuje na svět. Vzadu svítí jako Leon

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Sportovní značka Cupra bude mít na ženevském autosalonu co ukázat. Kromě nové generace Leonu se představí i SUV-kupé Formentor.

Nová generace španělského hatchbacku Seat Leon se už světu oficiálně představila, stejně jako peprnější provedení od značky Cupra. Asi netřeba připomínat, že kromě klasických spalovacích motorů přijíždí také jako plug-in hybrid. Nejvýkonnější je kombík, který z dvoulitrového čtyřválce se čtyřkolkou a automatem ždímá 310 koní. Tyto varianty si budeme moci na výstavišti v Ženevě prohlédnout. A nezůstane jen u nich.

Cupra totiž přiveze ukázat i ostré SUV-kupé Formentor, na které nás ještě před premiérou láká pohledem na záď. Asi nepřekvapí, že se vzhled těchto partií nechal inspirovat právě Leonem, včetně svítilen sdružených vodorovnou linkou. Jen připomeňme, že Formentor je vůbec prvním modelem značky Cupra, jenž pochází z vlastního vývoje.

Lze předpokládat, že sériové provedení se nebude výrazně lišit od konceptu, který jsme si na stánku společnosti v Ženevě mohli prohlédnout v loňském roce. Už ten totiž vypadal, že by mohl hned druhý den začít sjíždět z výrobní linky.

Žádnou velkou senzaci neočekáváme ani v paletě pohonných jednotek. Očekáváme, že Formentor dorazí mimo jiné coby plug-in hybrid s motorem 1.4 TSI a elektromotorem, přičemž soustava by se mohla dostat na systémový výkon 245 koní, což je stejně jako v Octavii RS iV či Golfu GTE.

Nezapomnělo se ale ani na verze výhradně se spalovacími motory. Jeden čas se spekulovalo o pětiválci, ale pokud by byl za pár dní v Ženevě skutečně potvrzen, jednalo by se o hodně velké překvapení. Spíše tak počítáme s dvoulitrovým čtyřválcem TSI a výkonem někde kolem 300 koní.

Ostatně už nebudeme muset dlouho čekat, více podrobností o Formentoru zjistíme již 3. března.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

29. 2. 2020 19:58
Cupra Formentor
Je to sic věc osobního pohledu ,ale ty šílené prolisy karoserie spíš ublíží než pomohou Je to víc jak špatné ... Méně,lecky je více !!!
28. 2. 2020 14:36
Re: V Ženevě už asi né.
Stejně jako tvůj příspěvek. AMG, Abarth, Brabus, atd by potom byly také směšné a zbytečné a to rozhodně nejsou.
28. 2. 2020 11:54
zrušeno
A mají po premieře. Autosalon zrušen.