Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Octavia - kompletní informace (18 článků)

Ondřej Láník
Diskuze (17)
První redakční test nové ŠKODY OCTAVIA, podrobný popis, jízdní dojmy, kompletní technická data, srovnání s hlavními konkurenty, rozsáhlá fotogalerie, celkem 18 podrobných článků

Nová Škoda Octavia patří k nejsledovanějším automobilům letošního roku a proto se i Auto.cz této novince podrobně věnuje. V posledních několika měsících jsme zveřejnili všechny oficiálně dostupné informace a pokusili si zaspekulovat na téma nová Octavia Combi a krátká Octavia Hatchback. Jestliže Vám některý z článků unikl, zde je jejich úplný přehled od nejnovějšího testu, až po nejstarší - první zveřejněné informace.

1. Redakční test: Nová Škoda Octavia 1,6 MPI Ambiente - Služebník pro masy

Nedlouho po prvních jízdních dojmech z Atén, přicházíme jako první v ČR s testem nové Octavie, nejočekávanější letošní novinky mezi českými motoristy. Po dvou drahých provedeních se špičkovými motory 2.0 TDI a 1,6 FSI jsme k plnohodnotnému testu vybrali modifikaci, aspirující na největší prodejní čísla v rámci modelu – střední výbavu Ambiente s osvědčeným hliníkovým dvouventilem 1,6 l, která dominovala prodejním statistikám i v případě Octavie první generace. Její kouzlo spočívá v tom, že i se stokoňovým motorem a poměrně obsáhlou výbavou se vejde do půl milionu korun.

Více: Redakční test: Nová Škoda Octavia 1,6 MPI Ambiente - Služebník pro masy

2. Škoda Octavia za půlmilion a její konkurenti - druhé velké srovnání cen

S pětisty tisíci korunami v kapse je již opravdu z čeho vybírat. Nová Octavia, podobně jako většina konkurentů v nižší střední třídě, je v této cenové relaci k dispozici s moderními zážehovými motory 1.6 s výkonem kolem stovky koní. Výbava se liší a dělá největší papírové rozdíly mezi jednotlivými automobily.

Více: Škoda Octavia za půlmilion a její konkurenti - druhé velké srovnání cen

3. Ceník nové Octavie

Jako první v ČR jsme zveřejnili podrobný ceník nové Škody Octavia pro český trh. Přehled standardních výbav je doplněn cenami příplatkových položek.

Více: Podrobný ceník nové Octavie pro český trh

4. Jak bude vypadat nová Škoda Octavia Combi?

Tak to bohužel zatím nevíme, ale moderní počítačová technika nám posloužila jako nástroj, kterým jsme naše představy o vzhledu převedli do více, či méně reálných verzí.

Více: Jak bude vypadat nová Škoda Octavia Combi?

5. Nová Octavia - první jízdní dojmy z Řecka!

Několik stovek kilometrů absolvovaných na prezentaci v okolí Athén sice nemůže nahradit pravou zátěž klasického dvoutýdenního testu na českých silnicích, nasbírali jsme ale mnoho poznatků, které zatím v tuzemských mediích nezazněly. Pro jízdy jsme přitom záměrně volili motorizace, se kterými bude nová Octavia spojována premiérově - na špici přitom stojí nový čtyřventilový 2.0 TDI (103 kW, 320 Nm) s šestistupňovou převodovkou.

Více: Nová Octavia - první jízdní dojmy

6. Škoda Octavia Hatchback - aprílové překvapení od Škodovky

Ani ne měsíc po ženevské světové premiéře nové Octavie přichází další karosářská varianta. Není to kombi, ale sportovní hatchback se zkrácenou zádí. První informace, fotografie a plakáty exkluzivně na Auto.cz. Jak se později ukázalo aprílový šprým nemusel být daleko od reality...

Více: Škoda Octavia Hatchback - studie krátké Octavie

7. Nová Octavia proti 10 konkurentům: první velké srovnání technických dat

Očekávaný přírustek do rodiny Škodovek jsme postavili (alespoň papírově) proti současné konkurenci a to vždy s nejslabším motorem. Srovnáváme, základní technická data těchto automobilů: Škoda Octavia, nová Škoda Octavia, Opel Astra C, Volkswagen Golf V, Peugeot 307, Renault Mégane sedan, Renault Mégane 5dv. hatchback, Toyota Corolla sedan, Toyota Corolla hatchback, Fiat Stilo 5d, Honda Civic, Mazda3 hatchback, Mazda3 sedan, Hyundai Elantra sedan, Ford Focus sedan.

Více: Nová Octavia proti 10 konkurentům: velké srovnání technických dat

8. Octavia versus Octavia. Opět s novou tváří?

Pozorně jsme si prohlédli první oficiální snímky nového vozu a pokusili jsme se odhadnout, jaké měli designéři při navrhování nové Škodovky zadání, které designérské inovace budou hrát největší roli v posuzování vzhledu auta a jaké byly záměry automobilky.

Více: Octavia versus Octavia. Opět s novou tváří?

9. Podrobný popis nové Octavie (výbavy, interiér, bezpečnost...)

Více: Podrobný popis nové Octavie

10. Kompletní technická data nové Octavie

Kompletní tabulky technických údajů a parametrů všech motorových variant nové Octavie.

Více: Kompletní technická data nové Octavie

11. Test Škoda Octavia 1.9 TDI (77 kW)

Nejslabší turbodiesel v nové Octavii je dobrou volbou jak pro rodinu s dětmi, tak pro manažera. Srovnání se starší generací Octavie prozradí o kolik je novinka lepší...

Více: Test Škoda Octavia 1.9 TDI (77 kW)

12. Škoda Octavia Combi: první oficiální fotografie

Velký zavazadlový prostor a vysoká užitečná hmotnost. Ani tentokrát se kombi neobejde bez superlativů...


Více: Škoda Octavia Combi: první oficiální fotografie

13. Škoda Octavia Combi: první stručné srovnání

Krátce po zveřejnění prvních snímků a informací o novém kombi se pojďme podívat na to, jak si novinka rozměrově vede ve srovnání s konkurenty. Do srovnávané skupiny jsme zařadili jak vozy nižší střední třídy kam Octavia teoreticky patří, tak i vůbec největší kombi dostupná na trhu.

Více: Škoda Octavia Combi: první stručné srovnání

14. Škoda Octavia Combi: cena v ČR

Poté, co mladoboleslavská automobilka představila v Ženevě druhou generaci Octavie v provedení liftback, přišlo v Paříži na řadu kombi a verze 4x4

Více: Škoda Octavia Combi: cena v ČR

15. Test Škoda Octavia 2.0 TDI

Silný diesel v nové Octavii jsme k testu přebírali s nedočkavostí. Jde totiž o dosud nejsilnější pohonnou jednotku v nové Octavii. Čím nás překvapila a čím zklamala?

Více: Test Škoda Octavia 2.0 TDI

16. Škoda Octavia Combi: první jízdní dojmy

První osobní setkání s novým stěhovacím automobilem jsme zažili v okolí jejího rodiště v Mladé Boleslavi. Naše zkušenosti po prvních kilometrech jsou v článku

Více: Škoda Octavia Combi: první jízdní dojmy

17. Test: Nová Škoda Octavia Combi 2,0 TDI

Detailnější poznávání nové Octavie Combi jsme zahájili testem nejsilnějšího vznětového motoru...

Více: Test: Nová Škoda Octavia Combi 2,0 TDI

18. Test: Škoda Octavia Combi 1.9 TDI DSG

Také druhé blízké setkání s novým Combi se odehrálo za zvuku dieselu. Není to náhoda. Tento zvuk totiž slyší přes 60 % uživatelů těchto škodovek.

Více: Test: Škoda Octavia Combi 1.9 TDI DSG

Ondřej Láník
Diskuze (17)