Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazený Mercedes-Benz třídy E se ukázal zcela bez maskování. Hlavní změny skrývá uvnitř

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

V příštím roce dorazí na automobilový trh facelift třídy E. Ještě před oficiální premiérou vůz ukázal svou podobu v multimediálním systému.

Modernizovaný Mercedes-Benz třídy E s interním označením W213 oficiální premiéra teprve čeká, vy už si ho ale díky všímavým jedincům můžete prohlédnout dnes. Mercedes ještě před oficiální premiérou sezval zástupce z řad médií, ale třeba i youtuberů, aby se jim pochlubil s horkými novinkami a nejmodernějšími technologiemi.

Nikdo z médií nemohl vůz řídit, ani nenahlédl pod vrstvu kamufláže. Přesto podoba omlazeného éčka ven unikla. Jak? Prostřednictvím inovovaného multimediálního systému MBUX. Při střídání jízdních režimů se totiž vedle možností objevuje vizualizace vozu, kterou si můžete prohlédnout v přiložené galerii. Přepracovaný infotainment se skládá ze dvou 10,25“ obrazovek, z nichž jedna je ve třídě E vůbec poprvé dotyková.

Uniklá vizualizace jen potvrzuje informace, které jsme dostali už dříve. Na první pohled se třída E zas až tak výrazně nezmění, vnější design projde jen evoluční proměnou, která zahrnuje výraznější masku chladiče, poupravené nárazníky a modernizovanou světelnou technologii, která bude již ve standardu diodová.

Další várka změn se chystá uvnitř. O systému MBUX, jenž podporuje i zadávání požadavků hlasem (včetně češtiny), už byla řeč. Kromě samotného infotainmentu zapracoval Mercedes také na vnitřních dekorech, multifunkčním volantu s dotykovými plochami a novém bezrámovém vnitřním zpětném zrcátku.

Změny se odehrají rovněž pod kapotou. Počítá se s nasazením nové generace benzinového čtyřválce M254, který už počítá s přísnějšími emisními normami Euro 7. Kromě konvenčního provedení může jít také o mild hybrid či plug-in hybrid. Dále můžeme očekávat přeplňovaný třílitrový šestiválec kombinovaný se 48V elektrickým ústrojím. Takový mild hybrid nabídne výkon 266 kW a 500 newtonmetrů točivého momentu, přičemž elektromobil poskytne dalších 15 kW. Dočkáme se také vylepšeného naftového plug-in hybridu s většími lithium-iontovými akumulátory. Zatím není jasné, o kolik se prodlouží dojezd na jedno nabití, určitě to ale bude více než dnešních 52 kilometrů.

Modernizovaný Mercedes-Benz třídy E se světu oficiálně představí na letošním ženevském autosalonu, do prodeje vstoupí v průběhu léta tohoto roku. Nejprve coby sedan a kombi, atraktivnější varianty kupé a kabriolety přijedou později.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

ambientní osvětlení
Pánové, vy děláte, jako by jste měli na nový MB :-) . V prosinci jsem poptával novinku, MB GLB a když došlo na cenu, podivovali se prodejci, že chci slevu. MB, na rozdíl od všech ostatních slevy nedává. U Audi mi dali 260 000,- slevu, tak mám Audi a u ambientního osvětlení si mohu nastavit barvu, jakou chci. :yes: :yes: :yes:
25. 1. 2020 15:47
Ambientni osvetleni
Je tu ještě někdo, koho bolí oči z toho strašného fialového LED osvětlení, se kterým dělají oficiální fotky? Začínám si myslet, že si z principu nemůžu nic koupit od automobilky, která má takový vkus...
Avatar - kaa
24. 1. 2020 18:18
Přístrojový štít.
Hnus, který se montuje do vícero modelů MB. Jistě má své výhody, ale designově je to odporné.