Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

To nejlepší z Goodwoodu 2022: Očekávané premiéry, divoké jízdy i nový rekord!

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Uplynulé čtyři dny patřily Festivalu rychlosti v Goodwoodu, který opět přinesl řadu zajímavých novinek, příjemný závan minulosti i působivou show.

Zatímco sláva tradičních autosalonů pozvolna upadá, britský Festival rychlosti v Goodwoodu stále přitahuje obrovský zájem odborné i laické veřejnosti. Celkem běžně se tak stává místem premiér různých novinek velkých i malých značek, odvážných projektů i klasických vozů, a nechybí ani pravidelné posouvání rychlostního rekordu na vyhlášeném sprintu do vrchu, který je poset řadou úzkých zatáček.

Začněme ale od premiér, které Festival rychlosti v Goodwoodu přinesl. Ve většině případů se jednalo pouze o výstavní premiéry modelů, které automobilky představily již před delší dobou. Několik odhalení si však značky schovávaly právě na čtvrteční zahájení známé akce. Čím nás tedy letos Goodwood potěšil?

Značka Alpine zde například vystavila limitovanou sérii sporťáku A110 Tour de Corse 75, která odkazuje na úspěch původní generace vozu na francouzském závodě Tour de Corse v roce 1975. Aston Martin pak na místě vystavil svůj vrcholný Vantage V12, jehož 5,2litrový motor produkuje 700 koňských sil. Zmínit ale musíme i přítomnost unikátního vozu Aston Martin Bulldog, který se nyní vrací na výsluní po 42 letech od původního prezentování projektu.

BMW se na akci blýsklo s dvojicí očekávaných sporťáků. Prvním bylo již dříve představené vrcholné kupé BMW M4 CSL, které zaujme svým designem i parametry. Velká očekávání však vzbuzovala především premiéra prvního kombíku BMW M3 Touring, který rozhodně nezklamal. Nejpraktičtější emko už si ostatně stihlo dát Nürburgring v čase 7 minut a 35,060 sekundy. Tedy rychleji, než jakýkoliv jiný kombík.

Video se připravuje ...

Značka Bentley, coby tradiční britský výrobce, přivezla modely Continental GT Mulliner s dvanáctiválcem a sedan Flying Spur S. Za zmínku ale stojí také působivá kolona vozů oslavujících 40 let od prvního modelu s přeplňováním.

Zůstaňme ale ještě chvíli u britských automobilek. Jaguar totiž přivezl model F-Pace SVR Edition 1988, který se inspiroval závodním vozem z Le Mans 1988. Land Rover se pak pochlubil jak nejpraktičtějším Defenderem 130, tak modelem Range Rover Sport nového modelového roku. Rolls-Royce navíc přistavil svou nabídku modelů s označením Black Badge.

Z přítomných supersportů můžeme jmenovat McLaren Artura GT4, Noble M500, Ferrari Daytona SP3, otevřené Maserati MC20 Cielo, Czinger 21C, Aston Martin Valkyrie nebo Mercedes-AMG One. Předvést se však přijel i Rimac s modelem Nevera, Koenigsegg s modely Jesko a Jesko Absolut, Gordon Murray poprvé vystavit supersport T.33 a nechyběli ani zástupci značek jako Bugatti a podobných.

Video se připravuje ...

V Goodwoodu se však pravidelně objevují i méně známé projekty, což dokazovala přítomnost modelu Radford Type 62-2. Moderní pocta ikonickému závodnímu stroji Lotus Type 62 z roku 1969 přitom měla na Festivalu rychlosti svou jízdní premiéru. Za volant sporťáku s výkonem cca 600 koní přitom usedl Jenson Button, který je jedním z hlavních sponzorů projektu.

Speciální pozornost si vysloužil projekt McMurtry Spéirling, tedy jednomístný kompaktní elektrický supersport s elektrickým pohonem, který doslova šokuje svými schopnostmi. Na 96 km/h totiž zrychlí za 1,5 sekundy, díky ventilátorům si vytváří obrovský přítlak až dvou tun a na známé trati v Goodwoodu stanovil nový historický rekord s časem 39,08 sekundy, čímž pokořil elektrický hypersport VW ID. R s časem 39,9 sekundy.

Když už mluvíme o bláznivě rychlých elektrických speciálech, nemůžeme opomenout ani koncept Porsche 718 Cayman GT4 E-Performance nebo elektrickou dodávku Ford SuperVan electric. Obě značky toho ale na festivalu předvedly mnohem víc.

Ford se rozhodl připomenout konec „Pride month“ svým „Very Gay“ Rangerem Raptor v duhových barvách, zatímco značku Porsche reprezentoval ještě model 911 Sport Classic. O pozornost veřejnosti a možných zákazníků ale bojovaly i restomody jako Porsche 928 od Nardone Autmotive či Singer Turbo Study.

Opravdu pozoruhodných aut však byla na festivalu celá řada a jen těžko bychom měli prostor je všechna vyjmenovat. Zmínit ale můžeme například ještě koncept Lexus EV Sport Car, který tak měl premiéru na starém kontinentu, bláznivou úpravu Nissan Juke Rally Tribute, maskovaný prototyp Polestar 5 nebo dvojici unikátních restomodů Subaru.

Video se připravuje ...

Velkou pozornost přitahovalo znovuzrozené Subaru Impreza 22B, nyní pod označením Prodrive P25, slavného závodu do vrchu se pak zúčastnilo i divoké Subaru GL Wagon. V tomto případě však nejde ani tak o restomod, jako spíš o divokou stavbu, ukrytou pod modifikovanou karoserii kombíku Subaru GL z roku 1983. Na trati, kde vůz z garáže Hoonigan prohnal Travis Pastrana, jsme navíc mohli sledovat jeho působivou rychlost i nevšední aktivní aerodynamiku.

Nejúspěšnější sprinteři?

Jak už jsem v textu výše několikrát zmínil, Festival rychlosti v Goodwoodu není jen o výstavě, ale také o závodu na trati s délkou 1890 metrů a převýšením 92,7 metru, který s přehledem ovládl závodní speciál McMurtry Spéirling. S časem 39,08, tedy novým traťovým rekordem, za sebou tento unikátní hypersport nechal konkurenci s obrovským rozdílem. Ostatně na druhém místě skončilo výše jmenované Porsche 718 GT4 E-Performance s časem 45,50 sekundy.

Třetí pozici s časem 45,64 sekundy vybojovala formule se spalovacím motorem March-BMW 782, která byla příjemný závanem retra v první pětici. Čtvrté místo s časem sekundy 46,20 totiž obsadil Travis Pastrana s upraveným Subaru GL a pro pátou pozici si dojela extrémní elektrická dodávka Ford SuperVan s časem 46,58 sekundy. Díky pořadatelům akce si přitom můžeme prohlédnout kompletní první desítku nejrychlejších strojů přímo během nejrychlejších jízd.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme